Водещият български боксьор Кубрат Пулев заяви при прибирането си в България, че възстановяването му върви по план и че се е подложил на специално процедури в Испания, от каквито се е ползвал и тенисистът Рафаел Надал. Както е известно, заради травмата си, Кобрата не можа да излезе на ринга в Кардиф в мача за титлата в тежката категория срещу Антъни Джошуа.

Тервел: Свалям шапка на Григор 

„Брат ми бе подготвен. Противникът не бе на ниво. Доста по-слаб от брат ми. Няма какво да го възвеличаваме. Брат ми си бе изтрениран като за голям мач. Въпреки, че това е най-добрият в Грузия, брат ми е друга класа“, започна Кобрата пред NOVA във връзка с победата на брат му Тервел над грузинския боксьор Михаил Куцишвили.

Тервел постигна шеста поредна победа с нокаут в професионалния бокс.

„За мен все още не се знае. В началото на новата година трябва да направя мач. Може да е в САЩ или в Европа. Бяхме в Южна Америка, хората оценяват всеки боксьор, към мен има респект“, добави Кобрата.

„Добре върви възстановяването ми. Ходих и в Испания за едни специални процедури, каквито и Надал прави. Мисля, че съм почти готов за тренировки“, коментира още боксьорът.

„Не гледам тенис, за съжаление, но да му е честито на Гришо. Радвам се, че има има българи, които вдигат духа на нацията“.

„Все още не съм се прибирал у нас. Бях на възстановителни процедури и междувременно с брат ми. Не мисля, че това влияе на възстановяването ми“, обясни за финал Пулев.