Хабиб Нурмагомедов победи след отказване Конър Макгрегър в най-дългоочаквания мач в историята на UFC! Руснакът направи своята победна акция в четвъртия рунд, а това, което последва секунди след това бе безпрецедентно - руснакът атакува хора от щаба на съперника, предизвика масов бой на трибуните и на октагона, а в крайна сметка поради съображения за сигурност бе взето решение традиционната церемония по обявяване на победителя изобщо да не се състои!

Така боецът от Дагестан записа своята 27-а победа от 27 двубоя и запази шампионския си пояс в лека категория! Макгрегър пък претърпя своята четвърта загуба в октагона като показа, че дългата пауза от 2 години без мач в UFC е повлияло на формата му. 

Победата за Нурмагомедов дойде заслужено с оглед на показаното от двамата. Очаквано Хабиб търсеше свалянето на съперника на земята, където да го умори и да наложи доминацията си. Той обаче се представи добре и в размените от стойка, където не отстъпваше много на съперника си. В първите два рунда Нурмагомедов успяваше да свали съперника и да му нанася тежки удари. В третия обаче Макгрегър успя да избегне тейкдаун и на свой ред нанесе сериозни удари, с които показа, че се връща в мача. Само че в четвъртия рунд Макгрегър отново бе свален и силна хватка руснакът накара своя съперник да се предаде.

Огромната омраза, която изпитват двамата един към друг, доведе до невиждани сцени след края на мача. Първо Хабиб искаше да продължи да бие съперника, после се хвърли над въжетата към хора от щаба на Макгрегър. Това доведе до масов бой на трибуните, а той се пренесе и на октагона, където човек от руския лагер скочи да бие вече изтощения Конър.

Последва голям хаос като на октагона се появи дори полиция. В крайна сметка президентът на UFC Дейна Уайт взе решение да изведе двамата бойци от залата, за да не се стигне до по-големи инциденти. Хабиб бе бесен от това решение и от факта, че не получи традиционната церемония, но трябваше да се примири с решението и да бъде изведен с огромна охрана, която не попречи на ирландските фенове да замерят руснака с всевъзможни течности.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Всичко след скандала:

Арестуваха трима от хората на Хабиб

Боят след боя: Вижте невероятните кадри след Макгрегър-Хабиб

Хабиб: Путин ме поздрави за победата

Отнемат титлата на Хабиб и го оставят без хонорар от голямата победа?

Ето и как се разви цялата галавечер в Лас Вегас:

8:10 Безпрецедентно! Макгрегър, а след него и Нурмагомедов, са изведени от октагона! Традиционната церемония с награждаване на пояса няма да го има! Дейна Уайт разясни ситуацията на Хабиб като причината е опасенията, че ако ирландските фенове видят Хабиб с пояса, ще настанат нови проблеми в залата!

8:03 КАКВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД МАЧА!? МЕЛЕ В ЗАЛАТА, ПРИЧИНЕНО ОТ ХАБИБ! Веднага след успеха си Хабиб излезе над мрежата и се хвърли да бие хора от щаба на Макгрегър. Това доведе до масов бой и на трибуните и на октагона, където няколко души опитаха да удрят Конър!

8:01 ПОБЕДА ЗА ХАБИБ! Руснакът накара Конър да се откаже!

7:57 Най-качественият рунд за Конър, който този път се справи с тейкдауните на Хабиб и успя да отправи повече удари от стойка в тялото и лицето на съперника.

7:50 Великолепен втори рунд за Хабиб! Двамата започнаха с удари преди руснакът с кроше да свали на земята своя съперник. Този път тейкдауна бе много ефективен, защото в рамките на 3 минути той нанесе много тежки удари по ирландеца. В края все пак Макгрегър успя да се изправи и показа признаци на подобрение.

7:44 Първият рунд премина главно в тейкдауна на Хабиб, който обаче не успя да нанесе много тежки удари на съперника.

7:42 Екшън от самото начало. Хабиб стигна до тейкдаун и сега уморява съперника.

7:39 Време е! Мачът започва!

7:35 И шампионът е тук вече!

7:30 Конър е на октагона!

7:25 Време е за шоуто! Конър Макгрегър срещу Хабиб Нурмагомедов!

 

7:16 Край на мача! Фъргюсън печели след два рунда! Причината е, че Петис е със счупена ръка и не може да продължи. Двамата превърнаха октагона в истинска баня от кръв след брутално шоу, което предположиха на зрителите!

 

7:10 Какъв първи рунд само! И двамата кървят след куп тежки удари.

7:01 Започва предпоследният сблъсък за деня - Тони Фъргюсън срещу Антони Петис.

​6:49 Доминик Рейес остава непобеден след успех №10 в своята ММА кариера. Той идва над Овинс Сент Прю. Имаше обаче объркване по какъв начин дойде успехът. В самия край на третия рунд Рейес със серия от крошета свали на земята своя съперник. Сент Прю не можеше да стане, но тогава се чу сигнала за край на мача и в крайна сметка успехът дойде след съдийско решение.6:38 Даниел Кормие подкрепя своя приятел Хабиб:

6:05 Макгрегър е в залата:

6:03 В първия от големите двубои на вечерта Дерик Люис победи с нокаут Александър Волков в тежка категория. Люис губеше мача по точки, но една великолепна атака с повече от 10 тежки удара в главата доведе до победата за американеца.

След успеха Люис обяви, че е получил обаждане от Доналд Тръмп, който му е казал да победи руснака.