Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри заяви, че има реална възможност супербитката с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа никога да не се състои, въпреки потенциалното завръщане на "Циганския крал" на ринга. Фюри даде да се разбере, че няма да се примири с факта Джошуа и неговият промоутър Еди Хърн да диктуват условията по провеждането на евентуална среща между двамата.

Задава се ново зрелище: Джошуа - Фюри

"Това би била най-голямата битка в британската боксова история, но въпросът е дали от екипа на Джошуа наистина имат желание тази среща да се проведе? За мен това е основният въпрос. Ако не успеем да се разберем, тогава битка няма да има", заяви Фюри

"Истината е, че просто виждам как те се опитват да диктуват условията навсякъде, а аз няма да се оставя да бъда командван. Те или ще се съгласят с моите условия, или битка няма да има. Толкова е просто", добави бившият шампион.

29-годишният Фюри е извън ринга вече над две години. Но последният път, когато се качи на ринга, шокира света на бокса с победата си над Владимир Кличко през ноември 2015 година. Това беше огромна изненада по онова време, тъй като Кличко претърпя първата си загуба от цяло десетилетие.

В крайна сметка след това британецът оваканти титлите си, за да се съсредоточи върху психическото си здраве, а след това загуби и боксовия си лиценз, след като призна за употребата на наркотични вещества.

През януари, обаче, Британският боксов борд по контрола (BBBofC) ще проведе среща, за да обсъди искането на Фюри лицензът му да бъде върнат. В момента британецът провежда ежедневни тренировки, губи телесна маса и се подготвя за завръщането си през април следващата година.