Британският промоутър Еди Хърн, който представлява шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), няма никакво намерение да плати и стотинка повече от вече предложените 12,5 милиона долара на шампиона на WBC Диотей Уайлдър (40-0, 39 КО) за обединителна среща между двамата атлети.

Уайлдър и неговите ръководители обаче вярват, че тази оферта е твърде ниска. Те смятат, че тази евентуална среща струва много повече.

По време на едно от последните си интервюта Хърн подробно обясни защо смята, че цената на Уайлдър в тази среща е точно 12,5 милиона долара.

"Виждам разни доклади, в които се казва, че тази потенциална среща ще донесе 100 милиона печалба - не, няма да достигне до тази сума. И двамата атлети са изключително популярни, но аз познавам числата много добре. Този двубой ще донесе не повече от 40 милиона печалба, 50 милиона в най-добрия случай. Ако говорим колко ще генерира, това е друго нещо. Но от тези пари трябва да платим някакъв процент на телевизията, с която се договорим, трябва да платим за арената, трябва да платим за останалите срещи от вечерта, за хотели, за полети, за допинг проверки, трябва да платим за всичко. Нека да кажем, че печалбата в края на вечерта ще бъде 40 милиона долара, за да сме сигурно. Тогава 12,5 милиона долара правят 31% или 32%-та, което е повече от добра оферта", заяви Хърн.

"Уайлдър не заслужава повече от това. Хората казват, че сме дали на Джоузеф Паркър 33%-та, но това не е истина. Офертата към Дионтей ще бъде два пъти повече от тази, която Паркър получи. Нашата оферта към Уайлдър е пет или шест пъти по-добра, от това, което той някога е получавал, а Джошуа няма дори да направи два пъти повече от най-високия си приход", добави промоутъра.

Промоутърът на Джошуа лети до САЩ, за да преговаря с Уайлдър

Президентът на WBC: Джошуа и Уайлдър трябва да се бият сега

Разкриха евентуалния хонорар на Уайлдър за мач с Джошуа

"Хората не разбират простата икономика и реалността на ситуацията - един човек печели по 2,5 милиона долара, а другия печели десет пъти повече. Джошуа винаги плаща повече на своите опоненти. Плати повече на Чарлз Мартин, плати повече на Дилиан Уайт, плати повече и на Бризийл, Такам и Паркър. Този път няма да платим  повече от нужното на Уайлдър".

"Искаме тази среща да бъде реализирана, но това не означава, че ще легнем по гръм и ще позволим да си играете с нас, докато даваме на Уайлдър нещо, което той не заслужава, не, няма да го сторим", завърши Хърн.