Промоутърът на британската суперзвезда Антъни Джошуа - Еди Хърн ще лети следващата седмица до Съединените Американски Щати, за да преговаря директно с екипа на шампиона на WBC Дионтей Уайлдър за обединителна мегабитка на 15-ти септември в Лондон, Англия.

По-рано тази седмица Хърн отправи предложение в размер на 12,5 милиона долара към Дионтей Уайлдър, за да примами американеца да се изправи срещу шампиона на WBA, IBF, IBO и WBO Антъни Джошуа, но тази оферта беше отхвърлена.

"Направихме оферта преди седмица, но все още чакаме отговор. Аз всъщност отивам в Ню Йорк следващата седмица, за да преговарям за срещите на Даниел Джейкъбс и Кейти Тейлър, но ще седна за преговори и с представителите на Уайлдър", заяви Хърн.

Медиите отвъд океана твърдят, че към този момент екипът на Уайлдър подготвя контра-оферта, но също така отбелязват, че те също са готови на среща в Ню Йорк през следващата седмица.

Хърн се надява за двубой на 15-ти септември на стадион "Уембли" в Лондон, но тази дата ще бъде окончателно определена едва след края на изслушването на мексиканеца Канело Алварес пред Атлетическата комисия на Невада.

Алварес е изправен пред едногодишно наказание за два неуспешни допинг теста, но ако някак си се размине с наказание, то тогава датата 15-ти септември е много вероятна за срещата му реванш с казахстанеца Генади Головкин.

Това би означавало, че срещата между Джошуа и Уайлдър най-вероятно ще трябва да се проведе седмица по-рано на 8-ми септември, ако преди това двете страни стигнат до споразумение, разбира се.

Ако сделката с Уайлдър все пак не успее да се материализира, тогава Джошуа ще се изправи срещу руснака Александър Поветкин или пък ще поиска специално разрешение от WBA да направи доброволна защита американеца Джарел Милър на 25-ти август в Ню Йорк.