Президентът на Световния Боксов Съвет (WBC) Маурисио Сюлейман стиска палци потенциалния обединителен двубой между световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) и шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) да се проведе в най-скоро време.

В момента страните водят преговори и се опитват да постигнат споразумение относно хонорарите и мястото на срещата. Сюлейман упорито отхвърля всички искания на кандидатите за задължителна защита на Уайлдър, за да може шампионът да преговаря с Джошуа.

"Двубоят между Уайлдър и Джошуа трябва да се случи сега. Тази среща няма да се проведе само, ако някой от тях загуби колана си, преди да се срещнат. Тези боксьори са много популярни и не забравяйте, че тежка категория е олицетворението на този спорт. Те върнаха интереса към тази категория и двамата са непобедени шампиони. Те трябва да се срещнат сега, когато хората ще го оценят най-много", заяви Маурисио Сюлейман.

Президентът на Световния боксов съвет би искал да види този мач да се проведе във Великобритания, където би събрала по-голяма тълпа, тъй като Джошуа привлече 90,000 зрители за двубоя си с Владимир Кличко и по 78,000 хиляди за срещите си с Карлос Такам и Джоузеф Паркър.

"Лично аз бих предпочел този мач да се проведе във Великобритания, защото боксът там е невероятно популярен. Е, ако двубоят все пак се проведе в Съединените Американски Щати, тогава не бих искал това да се случи в някое от казината в Лас Вегас, тъй като в тях се събират само по 20,000 зрители. Срещата може да се проведе на стадион в Далас, Ню Йорк или Лос Анджелис, а може да се стигне и до друга страна, както Мохамед Али направи срещи в Заир и Манила", добави Сюлейман.

"Разбира се, аз трябва да бъда на страната на нашия шампион, Уайлдър, тъй като лоялността е принцип, който не може да бъде сравнен с никой друг. Джошуа е страхотен боксьор, но когато гонгът удари, на ринга няма да има фаворити. Обединението на титлите е необходимо за доброто на бокса. Все още не сме стигнали до общо мнение кой е най-добрият боксьор в тежка категория. Това е добра възможност да дадем на феновете онова, което искат от нас", завърши президентът на Световния боксов съвет.