Промоутърът на британския боксьор Дилиан Уайт - Еди Хърн е изключително възмутен от факта, че неговият боксьор ще получи доста по-малко пари от Кубрат Пулев.

Мачът на Пулев с Уайт увисна със страшна сила заради пари

Двамата трябва да се срещнат в елиминационен двубой за определяне на задължителния претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Според правилника на организацията, Пулев трябва да получи 75 процента от наградния фонд, а Уайт - оставащата четвърт, тъй като родният боксьор е с по-висока позиция в ранглистата.

"Проблемът е, че Пулев е втори в ранглистата и наградният фонд от търга ще се разпредели 75/25 в негова полза. Това е неприемливо. Подадохме жалба, която обаче бе отхвърлена. Сега ще се проведе търг, ще видим там какво ще се случи", заяви Хърн.

Кобрата за преговорите: Това, че съм българин, не ме прави шматка

Опитният промоутър побърза също така да отбележи, че пред Уайт има вариант дори да не се бие с Пулев, а да срещне кубинеца Луис Ортис или американеца Доминик Бризийл в двубой за определяне на претендент за титлата на Световния боксов съвет (WBC), където шампион е Дионтей Уайлдър. Хърн не изключи и възможност Уайт да срещне директно с британската суперзвезда Антъни Джошуа, който също е негов клиент.

"Ако Джошуа не се изправи срещу Дионтей Уайлдър, може да организираме среща с Дилиан. Може пък да направим и двубой с Луис Ортис или Доминик Бризийл. Всичко е възможно", добави Хърн.

При условие, че Уайт откаже да се бие с Кобрата, от IBF трябва да намерят друг съперник на българина. Победителят от този двубой ще се превърне в задължителен претендент на световният шампион на IBF в тежка категория Антъни Джошуа.