Професионалният боксор Кубрат Пулев се срещна  с деца от Специално училище за ученици с увреден слух проф. д-р Дечо Денев в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски”, а след това коментира преговорите за негов мач с Дилиан Уайт и предстоящия търг за правата за двубоя.

„За мен това е никакво усилие, а за тях е голяма радост, което на мен също ми дава удовлетворение и щастие. Радвам се, че ги правя щастливи и че се усмихват”, сподели Пулев. „Всички хора като цяло трябва да имаме идоли, да имаме мечти, които да следваме. Мечтите са, за да се постигат. На такава възраст надявам се да са мотивирани и да се интегрират колкото може повече в обществото”, добави боксьорът.

„Искаха да променят процентите, за да станат 50:50, което ние оспорвахме и IBF решифа, че процентите остават 75:25 за мен. Сега на 17-и май е търгът, който ще определи кой ще вземе правата за мача и там ще се реши къде и кога ще е мачът. Надявам се „Зауерланд” да победят и ние да решаваме къде да бъде мачът. И Еди Хърн се изказа, че аз съм искал много пари. Те ми предложиха 250 до 300 хиляди. Казах им – Добре, даваме ви 250 хиляди, елате в София, защото те казват - Ела в Лондон. Тогава те казаха, че не няма как да стане. Това, че съм българин не значи, че съм шматка. В крайна сметка все пак в Лондон видяхте с Джошуа на мача с Такам съдията прекрати мачът от нищо, което е много двузначно. Доста рисково е Лондон”, коментира Кубрат Пулев за преговорите с екипа на Уайт.

Анализатор: Уайт избра бой с Пулев, защото той е по-слаб

Колкото до Дилиан Уайт, Кобрата сподели: „Смятам, че това е идеалният противник за мен. Смятам, че съм доста по-добър от него, по-класен и мога да го победя. Минимален е шансът мачът да е в София, но има. Трябва да излязат сметките накрая и всички участници да си получат хонорарите. Нека „Зауерланд” да спечелят търга, ако не – играем по тяхната гайда.”

Има нова дата за мача Пулев-Уайт

„Има правила, които са най-рано 45 дни след търга и най-късно 90 дни трябва да се проведе. В този диапазон ще се решава къде и кога. Моето мнение е, че аз съм по-добрият боксьор от Уайт и от Ортис дори и смятам, че където и да се срещнем ще го бия”, каза още Кубрат Пулев.

За юбилея на ЦСКА, на който не успя да присъства Кобрата сподели: „Трябваше да присъствам, бяха ме поканили, но в последния моменти имах други ангажименти. Иначе щях да присъствам. Беше много хубаво честване. Радвам се, че не са изгубени традициите. Аз не мога да кажа футболно, че съм от ЦСКА или Левски. Цял живот съм тренирал в ЦСКА и се чувствам от ЦСКА.”