Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа ще определи следващия си съперник до десетина дни. Това съобщи Бари Хърн, баща на промоутъра на британския боксьор Еди Хърн.

Промоутърът на Джошуа подготвя нова оферта за Уайлдър

Джошуа, който има 21 победи в 21 мача на професионалния ринг, 20 от които с нокаут, държи шампионските колани във версиите Международна боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международна боксова организация (IBO) и Световна боксова организация (WBO).

"Антъни Джошуа решава. Той има избор. Мисля, че неговото предпочитание е Александър Поветкин като задължителен претендент (на WBA), а също така Джарел Милър, който е в топ 5, и Дионтей Уайлдър. Това са трите основни избора и очаквам той да прецени в следващите 7 до 10 дни. Той е умен млад мъж и финалното решение винаги е негово", коментира Бари Хърн.

Уайлдър: Ако Джошуа е умен, ще приеме 50-те милиона, но няма да го чакаме

Той коментира ситуацията с отправеното предложение от световния шампион на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър, който обяви в социалните мрежи, че е осигурил 50 милиона долара за Джошуа, ако се съгласи да излезе на ринга срещу него.

"Много е странно, защото ние не сме получавали официално оферта от агентите на Уайлдър, а имаме лично предложение от него. Той каза, че ще ни осигури 50 милиона долара, но аз не мисля, че може да го направи. Няма договор с него", заяви Бари Хърн./ БТА