Световният шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) прилага все по-голям натиск върху своя британски колега Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

Преди да бъде почетен шофьор на кола в състезанието NASCAR на пистата "Talladega Superspeedway", Уайлдър заяви пред репортери, че двубоят с британеца "определено ще се случи".

"Ако Джошуа и неговият екип са достатъчно умни, те ще приемат нашето предложение и двубоят ще се случи. Ние обаче няма да ги чакаме дълго. Офертата е на масата: сигурни 50 милиона за Джошуа и той получава 50% от приходите, ако те надвишават тази цифра, така че парите за него може да са дори повече", заяви Уайлдър.

"Това ще бъде най-високият хонорар за боксьор в тежка категория в историята на спорта. Това са много пари, за да бъдат отказани. Знам, че той не е Дейв Чапел, така че очаквам да приеме", добави Уайлдър, визирайки в последното изречение комедианта Дейв Чапел, който отхвърли оферта в размер на 50 милиона долара за своето шоу "Central Comedy" през 2005-а година.

И въпреки че в последно време се говори, че Джошуа ще направи подгряваща битка в САЩ, Уайлдър вярва, че именно той ще бъде първият опонент на британеца извън родината му.

"Тази среща определено ще се случи. Всичко е въпрос на време. Уреждането на двубой от подобен мащаб отнема повечко време. Когато обаче тази среща се случи, тя ще бъде епична. В края на тази битка ще има един единствен шампион, едно лице, едно име и името му ще бъде Дионтей Уайлдър", завърши американецът.