Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), заяви, че подготвя нова завишена оферта за шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) в последен опит да организира обединителна среща между двамата атлети.

Хърн вече изпрати първата оферта в размер на 12,5 милиона долара към Уайлдър, но това предложение беше отхвърлено от Уайлдър и екипа му. От американска страна пък отвърнаха с предложение в размер на 50 милиона долара, но всичко замръзна до там, след като договор до Хърн и Джошуа така и не бе изпратен.

"Ще изпратя нова оферта към Уайлдър и неговите хора. Предложените ще бъде с малко по-голяма гарантирана сума или пък с по-добро разпределение на приходите, а може би ще има по малко и от двете. Смятам, че сега е точния момент да седнем на масата за преговорите, защото наистина искаме да организираме този двубой. Не мога да приема тяхната оферта за 50 милиона долара, тъй като договор до мен така и не стигна. Ние искаме да преговаряме, а те дори не искат да се срещнат с мен", заяви Хърн.

Промоутърът на Джошуа все пак побърза да уточни, че пред неговия клиент има и други опции. Хърн заяви, че е готов да се обърне и към американеца Джарел Милър, ако не се стигне до споразумение с Уайлдър.

"Ако не се договорим с Уайлдър, тогава определено искаме да се бием с Джарел Милър. Бихме искали този двубой да се случи в Бруклин, Ню Йорк. Разбира се, двубоят с Уайлдър е приоритет за нас, но среща с Милър също е добър вариант", завърши Хърн.