Жозе Алдо ще получи още една възможност да си върне титлата доста по-рано от очакваното. Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория перо Макс Холоуей и Алдо ще се изправят един срешу друг в главното събитие на UFC 218 на 2 декември в Детройт, Мичиган.

Алдо загуби титлата си именно от Холоуей през юни след технически нокаут в третия рунд. Бразилецът е един от най-великите шампиони на UFC и беше дългогодишен крал в категория перо.

Той трябваше да се изправи срещу Рикардо Ламас на 26 декември, но плановете се промениха. От UFC все още не са обявили какво ще правят с Ламас, но най-вероятно вече търсят негов съперник. Що се отнася до шампиона Холоуей, той е спечелил последните си 11 битки, което е повече от впечатляващо.

UFC 218 ще се завърне в обновената зала "Little Ceasars Arena" в Детройт, а останалите битки от основната карта за вечерта също са доста впечатляващи: Алистър Овърийм - Франсис Нгану, Еди Алварез - Джъстин Гайджи, Хенри Сехудо - Серхио Петис, Тесия Торес - Мишел Уотерсън.