В света на смесените бойни изкуства и по специално в този на Ultiamte Fighting Championship (UFC) продължава да има скептицизъм относно следващия ход на Джордж Сен Пиер в ролята му на шампион в средна категория. Бойци като Дан Харди, Люк Рокхолд и Майкъл Биспинг не смятат, че канадеца ще защитава титлата си, дори и след като в договора му е записана задължителна клауза да направи защита срещу временния шампион Робърт Уитакър.

Крис Уайдман е най-новото попълнение към този списък. В последното си интервю бившият шампион в средна категория не е сигурен как ще изглежда картинката в дивизията през следващата година.

"Би трябвало Сен Пиер да се бие с Уитакър, но никой не вярва, че това ще се случи, въпреки че Дейна Уайт се заклева, че това ще се случи. Няма никаква яснота кой ще бъде шампион в дивизията през следващата година. От кого ще трябва да взема колана? Гарантирам, че няма да бъде от Сен Пиер", заяви самоуверено Уайдман.

Една от възможностите, които изглеждат най-вероятно за Сен Пиер, е той да слезе в полусредна категория и да се изправи срещу настоящия шампион там Тайрън Уудли, с което Крис Уайдман също се съгласява.

"Да, най-вероятно. Или пък, ако UFC наистина искат да спечелят повече пари, може да направят битка между Сен Пиер и Конър Макгрегър", добави Крис Уайдман.

Уайдман също заяви, че той за сега е извън сметките за неограничен период от време поради травмата на палеца, която претърпя в битката си с Келвин Гастелум през юли.