Следващата боксова среща на британската суперзвезда Антъни Джошуа без съмнение ще се проведе във Великобритания, но все още не е ясно срещу кого.

Пред Джошуа към момента има две възможности – двубой с шампиона на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър или двубой със задължителния претендент на WBA Александър Поветкин.

Представители на Уайлдър отправиха оферта към Джошуа с гарантиран хонорар от 50 милиона долара, за да направят двубоят в САЩ, но британецът е склонен да вземе по-малко пари, за да се бие пред родна публика.

"Джошуа ще се бие през септември, така че Уайлдър има две възможности: да се бие с него през септември или да изчака до декември или февруари. Ей Джей иска на всяка цена да се бие във Великобритания, най-вероятно в Англия. Вече съобщихме това на екипа на Уайлдър. Сега топката е в тяхното поле", заяви промоутъра на Джошуа Еди Хърн.

"Към момента сме в добри отношения и с екипа на Поветкин. Разговаряме и разработваме различни варианти. Поветкин е готов да се бие, затова трябва да вземем решение по-бързо. В рамките на следващите една-две седмици", добави промоутъра.

Необходимо е да се направи избор между Уайлдър и Поветкин, защото часовникът тиктака и Джошуа е готов да започне тренировъчен лагер, за да защити титлите си. Едно е сигурно, следващата среща на Джошуа ще проведе във Великобритания. Това беше решение, което взехме всички заедно. Вярваме, че сме изградили нещо много специално тук. Пълним стадионите и феновете създават страхотна атмосфера. Искаме да продължим в този дух. Следващият двубой може да се проведе в Лондон, но Кардиф също е вариант", завърши опитният бизнесмен.

Антъни Джошуа обедини титлите на IBO, IBF, WBA и WBO в края на март тази година след победа над новозеландеца Джоузеф Паркър чрез съдийско решение в центъра на препълнения "Принсипалити стейдиъм“" в Кардиф, Уелс.

Още по темата:

Поветкин се надява на мач срещу Джошуа през есента

Промоутърът на Джошуа с ултиматум до Уайлдър

Рой Джоунс-младши: Джошуа прибързва с мача срещу Уайлдър