Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона в тежка категория на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) постави ултиматум към шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO).

В него Хърн заявява, че американецът трябва да заяви до края на тази седмица дали иска да се изправи в обединителен мач за титлите в тежка категория срещу Джошуа през септември във Великобритания.

"До края на следващата седмица имаме поставен срок от Световната боксова асоциация (WBA), за да кажем дали ще се бием с Александър Поветкин, който е техен официален претендент. Не мога да разбера защо Уайлдър продължава да се дърпа за мач с Джошуа. Той винаги е бил наясно, че трябва да дойде във Великобритания. Искаме да направим мача през септември. Едно е сигурно - съперникът на Джошуа ще бъде или Уайлдър, или Поветкин. И двете срещи са добри. Искам на всяка цена до края на седмицата да чуя отговора на Уайлдър дали иска да се бие", заяви Хърн.

"Ако Уайлдър победи, реваншът може да се проведе в Америка, но в момента сме убедени, че това трябва да се случи в Обединеното кралство. Ей Джей оценява факта, че може и да не спечели толкова много пари, ако се бие във Великобритания, но това сега не е най-важното", добави промоутърът.