Бившият световен шампион в четири теглови категории Рой Джоунс-младши (66-9, 47 КО) би се радвал да види обединителен мач между шампионите в тежка категория Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, но смята, че британската суперзвезда трябва да направи още няколко двубоя, преди това да се случи.

Джошуа (21-0, 20 КО), който държи коланите на IBF, IBO, WBA и WBO, понастоящем води преговори с шампиона на WBC Уайлдър (40-0, 39 КО), след като от екипа на американеца излязоха с оферта в размер на 50 милиона долара гарантирана печалба за британеца.

"Разбира се, че искам да видя този двубой, но не сега. Бих искал да видя Джошуа в още една или две подготвителни срещи. Виждам го как се изкачва, той става все по-добър и по-добър с всяка изминала среща, но искам да го видя на върха, когато се изправя срещу Уайлдър. Мисля, че Уайлдър е на върха на своите способности и бих искал и двамата да са там, когато се срещнат", заяви Джоунс.

Едно от препятствията за финализиране на сделка между Джошуа и Уайлдър е мястото на провеждането на срещата. Екипът на американеца предложи 50 милиона за двубой, но те задължително искат това да стане в САЩ. Джошуа обаче иска двубоят да се проведе във Великобритания, където вече на няколко пъти събра рекордни тълпи от по 90,000 души.

Що се отнася до местоположението, Рой Джоунс не вижда проблем събитието да се проведе във Великобритания.

"Антъни Джошуа би могъл да бъде голям в САЩ, но ако вдига толкова много шум във Великобритания, тогава защо да отива в САЩ? Там, където хората идват да ви наблюдават, е мястото, където трябва да се биете", заяви бившият шампион.

"Ако британските фенове искат да отидат в САЩ, за да видят тази среща, добре. Хиляди британци дойдоха в Лас Вегас с Рики Хатън, когато се биеше с Флойд Мейуедър. Но ако аз имах избор да се бия пред 5,000 души в САЩ или пред 80,000 хиляди във Великобритания, съжалявам", завърши Рой Джоунс.