Генади Головкин и Сергей Деревянченко си стиснаха ръцете и двамата ще се бият за световната титла в средна категория. Двубоят ще се състои на 5 октомври в “Медисън Скеуър Гардън” в Ню Йорк.

“Всеки знае, че “Медисън Скеуър Гардън” е моят втори дом и за мен няма нищо по-хубаво от това да се бия там отново. Ще стане добър двубой на пети октомври. Всеки път, в който изляза на ринга, се опитвам да дам на феновете победата, която искат да видят. Да им подаря шоуто, което заслужават. Така че ще направим голямо шоу, което не е за изпускане. Ще видите всичко, което обичате в този спорт. Ще се видим в Ню Йорк”, каза Головкин.

Генади Головкин призна, че има страх в него преди двубоя. Казахстанецът очаква по-трудна битка от мача си със Стив Ролс, който спечели с нокаут в четвърти рунд.

„Отдавна познавам Деревянченко. Той е наистина много добър боец. Плаша се, защото изглежда добре, изглежда силен. Чувства, че сега е неговото време, но това е бокс и никой не знае какво ще се случи.”

Това ще бъде втора възможност за Сергей Деревянченко да спечели колана на IBF.

“Радвам се, че моите хора осигуриха втори шанс да се боря за титлата. Ще опитам да се докажа на ринга и да постигна мечтата си. Нямам търпение да се кача на ринга.”