Що се отнася до леката категория в най-голямата организация за смесени бойни изкуства Ultimate Fighting Championship (UFC) - винаги има много разговори, но малко яснота. Но сега вече изглежда, че президентът на компанията Дейна Уайт достатъчно е чакал шампиона в дивизията Конър Макгрегър и планира да продължи без него.

Прословутият ирландец спечели титлата в лека категория през ноември 2016-а година на събитието UFC 205, когато стана и първият боец, който притежава два колана в две различни категории едновременно, но оттогава той не е влизал в клетката да защити колана си.

Говорейки пред журналисти в неделя вечер след събитието на UFC в Сейнт Луис, президентът на UFC Дейна Уайт заяви: "Конър заяви, че мисли за завръщане през септември, ако се върне през септември, тогава ще станат почти две години, откакто не е защитавал титлата си, а това е недопустимо. Не е честно спрямо другите момчета. Обичам Конър, уважавам Конър, обичам всичко, което той направи за тази организация, но титлата му ще бъде отнета", заяви Уайт.

Американският бизнесмен също така обяви и двамата бойци, които биха могли да се бият за титлата в лека категория.

"Ще организираме битка между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън. Дори вече работим върху тази среща, а когато Конър реши да се върне, ще получи шанс да се бие за титлата още при завръщането си", добави Уайт.

Тази новина без съмнение ще развълнува феновете на UFC по цял свят, които от доста време точат зъби по евентуална среща между Фъргюсън и Нурмагомедов.  Дата за този потенциален мач не бе обявена, но в бойните среди витаят слухове, че от UFC са се насочили към събитието UFC 223, което ще се проведе през април.