Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полутежка категория Даниел Кормиер (20-1-1) заяви, че предстоящата му битка с шампиона в тежка категория Стипе Миочич (18-2) ще бъде най-трудната в неговата кариера, въпреки че опитният американец е преминал през редица тежки предизвикателства през последното десетилетие.

"Мисля, че Стипе Миочич е най-добрият опонент в моята кариера. Не случайно феновете определят шампиона в тежка категория като най-злият човек на планетата.

Дълго време титлата в тежка категория преминаваше от един в друг боец, но Стипе показа, че може промени това и вече направи три успешни защити на титлата, което е рекорд в дивизията за всички времена", заяви Даниел Кормие.

"Това без съмнение ще бъде най-голямата битка в моята кариера, защото ще се изправя срещу най-успешния шампион в тежка категория. Смятам, че Миочич е велик боец. Дали се усмелявам да кажа, че той е най-добрият за всички времена? Не. Все още вярвам, че това е Кейн Веласкес, но Миочич без съмнение е най-успешния шампион в тежка категория", добави "Ди Си".

Двубоят между Стипе Миочи и Даниел Кормие за титлата в тежка категория ще оглави събитието UFC 226, което ще се проведе на 8-ми юли в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас, Невада. Освен таза дългоочаквана среща, в основната карта за вечерта влизат още няколко страхотни битки.

В тях Макс Холоуей (19-3) ще защитава титлата си в категория перо срещу непобедения претендент Браян Ортега (14-0), а Францис Нгану (11-2) ще се опита да се върне на страната на победителите в двубой срещу Дерик Люис (19-5). Майкъл Киеза (14-3) и Антъни Петис (20-7) пък ще спретнат страхотно шоу в лека категория, а бившият кикбоксьор Гьокан Саки (1-1) ще се опита да запише втора победа в света на смесените бойни изкуства в двубой срещу експлозивния американец Халил Раунтрий (7-3).