Напълно свеж след доминантната си защита на титлата срещу Волкан Йоздемир в изминалото събитие UFC 220, Даниел Кормие обяви кога точно ще окачи ръкавиците на стената.

"Остава ми малко над година в света на бойните спортове. Ще приключа кариерата си на 20-ти март 2019-та година. След тази дата никога повече няма да се бия", заяви Кормие.

Това би могло да означава, че той ще се бие в клетката най-много още три пъти. Но по-вероятно е звезда от калибъра на Кормие да влезе в Октагона само два пъти, преди да се оттегли. 20-ти март 2019-та година е важна дата за Кормие, защото това е денят, в който той ще навърши 40 години. Ясно е, че точно на тази възраст той има намерение да напусне спорта.

"Всичко приключва, когато навърша 40. Няма да се върна повече. Няма да подскачам насам-натам и да има възможност да се върна, ако излезе правилната битка. Всичко свършва. Отново и отново казвам, че съм имал велика кариера в спорта, обичам всеки миг от нея, но всичко има край. Моето семейство винаги е било до мен и всичко за тях се е въртяло около спорта. Аз бях център на вселената за моето семейство много дълго време, а след март другата година е време те да станат център на моята вселена. Искам просто да бъде един от онези луди татковци, които всячески подкрепят децата си в спортните им начинания. Искам да крещя: Да, детето ми спечели този турнир, моето дете спечели конкурса по гимнастика". Тези неща ме вълнуват, човече. Винаги съм искал това и това време ще дойде", заяви Кормие.

Не можем да споменем името на Кормие, без да помислим за Джон Джоунс. Все още не знаем бъдещето на Джоунс и дали той ще може да се завърне в спорта преди Кормие да приключи кариерата си. Настоящият шампион вече има две загуби от Джоунс и иска трета битка с него преди да се оттегли.