Боец от UFC сподели, че мистериозна посетителка в дома му си е тръгнала с проба от неговата кръв, след като той я е помислил за антидопингово ченге.

Американецът Дан Айг разкри, че е свикнал на рутинни визити за допинг проби, така че изобщо не се е усъмнил, когато жената е поискала да му вземе кръв. Според Айг жената е искала да посети негов съсед, но е объркала адреса.

"Искам си кръвта обратно. Не искам да ме клонират или да завърша в криминална история", заяви 27-годишният боец. "Има хора, които могат да използват моята кръв, но не искам да я давам за нищо."

Айг, който победи шотландеца Дани Хенри на UFC Fight Night 147 в Лондон през март, заяви, че е бил събуден в 6,30 сутринта от звънеца, а чакащата го жена му е казала, че е дошла да му вземе кръвта.

"Тестват ме през цялото време, така че не се замислих. Мислих, че е Usada. Жената беше много мило, не ме разбирайте погрешно. Оправихме документите и дадох името си. Казах: "Айг, първо име Дан". А тя отвърна: "О, ти не си Джон?' А аз: 'Джон? Не знам кой е Джон.' 

Жената признала, че е сбъркала адреса, но въпреки това взела кръвта на атлета. Той разбрал и кой е въпросният Джон, който имал час за взимане на кръв за частна лаборатория.