Един от най-популярните промоутъри отвъд океана, Боб Арум, смята, че президентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дейна Уайт се впуска в света на бокса, за да спаси собствената си компания. И след като Уайт продължава с идеята да организира боксови събития, това според Арум е открито признание, че бокса е по-голям от смесените бойни изкуства.

През изминалия август най-голямата звезда на Уайт, Конър Макгрегър, направи професионалния си дебют в бокса срещу легендата Флойд Мейуедър и въпреки че загуби тази среща, ирландецът и неговият промоутър в това начинание прибраха около 100 милиона долара от нея. Затова сега Уайт и UFC смятат да влязат в света на бокса с тяхната организация "Zuffa Boxing", която е под един и същ чадър с UFC.

Затова според Арум, падението на UFC е единствената причина за интереса на Уайт в света на бокса.

"С идването в бизнеса, той наистина признава, че боксът е по-големият спорт. И за да запази компанията си жива, той трябва да влезе в света на бокса", заяви Арум.

В края на миналия месец Уайт изпрати своето предупреждение към опитния боксов промоутър. Президентът на UFC очаква да вземе връх в боксовата индустрия и смята, че в крайна сметка той ще бъде този, който ще гледа надолу към Арум.

"Ще видим, Боб. Ще видим какво ще се случи в края на краищата. Боб е съшият този човек, който преди време каза, че UFC няма бъдеще. Вижте къде сме сега и какво сме постигнали. Искам да кажа, хайде, нека да видим какво ще стане сега. В крайна сметка ще видим кой стои там, когато димът изчезне и прахът се утаи. За един 95-годишен пич, той е доста хитър човечец. Ще му дам, каквото си е заслужил", заяви видимо ядосан Уайт.