Шампионът на WBA в категория супер петел (до 55,33 кг) Гийермо Ригондо (17-0, 11 КО) смята да покаже истинските си възможности и да унищожи Васил Ломаченко (9-1, 7 КО), когато двамата се един срещу друг на боксовия ринг на 9-ти декември в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк.

Кубинската звезда ще се придвижи с две категории нагоре, за да оспори титлата на Ломаченко в категория супер перо (до 58,96 кг).

Гийермо Ригондо също смята, че победата му над Ломаченко ще бъде огромен удар за Боб Арум и неговата компания (представителите на Лома).

"Това ще бъде огромен удар за тях, не знам как Боб Арум остави Ломаченко да се бие с мен. Той най-вероятно смята, че Ломаченко може да ме победи, но е направил огромна грешка. Той не знае, че ще последва съдбата на Нонито Донайре", заяви Ригондо.

"Много хора ще бъдат изненадани от физическото ми състояние. Засега това е тайна, но всеки ще го види в деня на кантара. Никога не съм отделял толкова много време върху физическата ми подготовка", добави Гийермо Ригондо.

"Няма друг боксьор на тази планета, който да търси битките като мен, и да бъде избягван като мен. След като победих Нонито, всички започнаха да ме избягват. Представете си както ще стане, след като победя Ломаченко. Имената не означават нищо и аз ще докажа това на 9-ти декември. Да видя какво ще кажат критиците тогава", завърши Ригондо.