Бившият боец на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Тае Хюн Банг беше осъден на 10 месеца затвор от Центалния окръжен съд в Сеул за това, че е приел 92,610 долара, за да се бие симулативно срещу Лео Кунц в събитието UFC Fight Night 79 в в корейската столица през ноември 2015 година. Тримата души, които са дали парите на Банг, също получиха ефективни присъди.

"Нарушаването на закона и уреждането на срещи вреди на доверието към спорта, а в международна среща има дори по-лошо влияние върху нашата страна. Банг има задължение да играе справедливо, но то го пренебрегна и все важна роля в тази схема. Но ние все пак взехме под влияние факта, че Банг спечелил битката и след това е върнал парите", заяви съдията по делото.

Банг, 34-годишен, се съгласил да загуби първите два рунда срещу Кунтц. Но в течение на срещата боецът очевидно променил мнението си. Банг спечели срещата чрез съдийско решение. Промяната на решението му се дължи на факта, че длъжностни лица на UFC са го предупредили, че се съмняват в него, след като в букмейкърските къщи постъпили много залози по едно и също време за загуба на Банг.

Банг (18-10) беше официално освободен от UFC миналия месец. Южнокорейският боец е с професионален рекорд 2-3 за UFC, включително и впечатляваща победа с нокаут над Каян Джонсън. За тази битка Банг спечели и бонус от 100,000 долара за "Представяне на вечерта".