Ръководството Ред Бул няма да определи кой пилот е номер едно в тима, въпреки самоубийствения сблъсък между Себастиан Фетел и Марк Уебър в Гран При на Турция.

Тогава германецът се опита да задмине Уебър в един от завоите, когато близо до края на надпреварата двамата бяха първи и втори в класирането, но не бе набрал достатъчно скорост. Това предизвика сблъскване между двамата, като Фетел отпадна, а австралиецът успя да продължи в състезанието, но влиза в бокса за поправка за предно крило и се нареди чак на трето място.

„Вероятно би било по-лесно, ако имахме разпределение на пилотите, но това не е философията на Ред Бул”, заяви спортният шеф Хелмут Марко след изпусната двойна победа в Турция.

„По-скоро ще се опитаме да повдигне духа на отбора” - добави Марко и апелира към двамата пилоти – „Трябва да победи по-бързият пилот. Общият интерес обаче стои над индивидуалния и това води до успеха на тима”.

Накрая шефът на червените бикове обяви, че в следващите няколко дни договорът на Марк Уебър с Ред Бул, който е водач в настоящия световен шампионат, ще бъде продължен.