Италианецът Валентино Роси с "Ямаха" спечели състезанието за Голямата награда на Аржентина от световния шампионат по мотоциклетизъм в клас в клас MotoGP.

Роси финишира за 41:35.644 минути на пистата в Термас де Рио Ондо и записа втора победа за сезона след тази в Гран При на Катар. Италианецът, който е деветкратен световен шампион, постигна 110-ти успех в кариерата и 84-и в клас MotoGP.

Настоящият световен шампион Марк Маркес (Испания) с "Хонда" отпадна от надпреварата две обиколки преди края. Той се опита да изпревари Роси, но наклони прекалено мотоциклета си и падна.

Италианецът Андреа Довициозо с "Дукати" остана втори с 41:41.329 минути. Трети финишира Кал Кръчлоу (Великобритания) с "Хонда" с 41:43.942 минути.

Две обиколки преди края Роси изпревари Маркес. Световният шампион опита веднага да си върне водачеството, но се докосна задната гума на италианеца и падна, което означаваше край на надпреварата за него. "Съжалявам за това, той се приближи прекалено на завоя. Надявам се, че е добре. Беше страхотно състезание", коментира италианецът.

В генералното класиране за сезона след 3 от 18 старта води Валентино Роси с 66 точки, пред Андреа Довициозо с 60 точки, Андреа Яноне (Италия) с "Дукати" с 40 точки, Хoрхе Лоренсо (Испания) с "Ямаха" с 37 точки и други. Лоренсо остана пети в днешното състезание./БТА