Ниски температури и страх от инциденти на част от пилотите отложиха I кръг от европейския шампионат „Алпе Адрия” по мотоциклетизъм, който трябваше да се проведе този уикенд на пистата „Словакияринг”. Това щеше да е и началото на сезона за звездата на GLOBUL Racing Team Мартин Чой (BMW), който спечели веригата от състезания в клас SST 1000 през 2011 г., а през миналата година завърши втори в генералното класиране.

„След две заседания организаторите официално обявиха, че заради атмосферните условия надпреварата няма да се състои. Преди два дни на пистата е имало 5-сантиметрова снежна покривка, а вчера прогнозите сочеха температури от около 3-4 градуса за времето, в което трябваше да се проведат квалификацията и двете състезания. При това положение много от пилотите отказаха изобщо да стартират и в крайна сметка точно това надделя стартовете да бъдат отменени”, заяви Чой. Според него решението е правилно и разумно. Той обаче уточни, че е бил готов да кара дори при тези условия.

Засега не е ясно дали състезанията в Словакия изцяло ще отпаднат от календара, дали ще бъдат пренасрочени за друга дата или включени към някой от следващите кръгове на „Алпе Адрия”. По програма II кръг е в началото на май в Италия. На 13 и 14 април в Серес (Гър) пък трябва да започнат шампионатите на Източна Европа и на България.

Чой си е поставил за цел спечелването и на трите титли – нещо, което той постигна през 2011 година.