През сезон 2017, Българска федерация по мотоциклетизъм е организирала и провела общо 22 кръга от Държавните първенства в дисциплините - мотокрос, писта, супермото и „баха”. 

Състезанията са проведени на територията на България (в 11 общини) и в чужбина (Гърция). Общият брой на състезателите взели участие в Държавните първенства възлиза на 394 от 38 български спортни клуба. 

Предлаганото качество в Държавните първенства на Република България в отделните дисциплини е привлякло състезатели от Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Македония, Унгария, Чехия, Хърватско, Австрия, Молдова, Кипър и Израел. 

Приблизителният брой на зрителите по време на състезанията през годината възлиза на над 110 000. 

Постигнати резултати от български състезатели в Европейски първенства през 2017

През сезон 2017, български състезатели са взели участие в общо 19 кръга на Европейски първенства по мотоциклетизъм (писта, мотокрос, супермото и баха) и са завоювали следните шампионски титли и медали:

Европейски шампиони мотокрос:
Виктор Бориславов МХ65
Николай Малинов МХ85
Тони Цветков МХ2 Junior
Атанас Петров МХ / МХ Veteran

За дисциплината: 5 златни, 4 сребърни, 6 бронзови медала (спечелени 15 от възможни 21) 

Европейски шампиони писта:
Милен Георгиев SP125
Александър Георгиев SuperSport 600

За дисциплината: 2 златни, 2 сребърни, 5 бронзови медала (спечелени 9 от възможни 15)

Европейски шампиони СуперМото:
Християн Георгиев SM65
Кристиан Иванов SMJunior (85cc)
Хакан Халми S3
Веселин Иванов OPEN

За дисциплината: 4 златни, 3 сребърни, 3 бронзови медала (спечелени 10 от възможни 12) 

Общо за трите дисциплини: 39 медала (13 златни, 11 сребърни и 15 бронзови медала)

Забележка: Всяко едно първенство се състои от различни на брой кръгове, като титлите се разпределят на базата на крайното класиране за дадено първенство (броя на завоюваните подиумни места през сезона не се взима в предвид).

В началото на сезон 2017 българските състезатели в Световните и Европейски шампионати по мотоциклетизъм, участваха от името на Румъния и Чехия. Това бе наложително поради факта, че БФ Мотоциклетизъм има задължения към FIM (Международната Федерация по Мотоциклетизъм) и Youthstream - Промоутър  на Световния шампионат по Мотокрос и СуперМото. 

През месец март, председателят на УС на БФ Мотоциклетизъм – Богдан Николов ипотекира своята къща в полза на БФ Мотоциклетизъм пред Youthstream - Промоутър  на Световния шампионат по Мотокрос и СуперМото, срещу задълженията на БФ Мотоциклетизъм възлизащи на 850 000 евро за периода (2011 – 2014 – такси за провеждане на Grand Prix Bulgaria).

След извършването на горепосочената ипотека, БФ Мотоциклетизъм възстанови правата си и това позволи на Българските състезатели да участват от името на страната си, с лицензи издадени от националната си федерация. 

На днешната среща с медиите присъстваха шампионите на Стария континент от всички класове, а според председателят на Организационния комитет на Гран При България Румен Петков успехите на пилотите е истински подвиг. 

"Това, че имаме толкова медали от Европейски първенства е гордост за България. В изключителна и тежка финансова година за нашата федерация. Невероятно, но факт. Факт, който не може да бъде подминат или някой да се направи, че не съществува.  Нашият спорт привлече десетки хиляди зрители през годината на територията на 11 общини. Хайде да видим дали сме социален спорт или нещо друго. Не искам да деля спортовете, но когато имаме реални резултати и 39 медала е видимо, че се работи и то професионално. Дано да получим финансиране за следващата година и съм убеден, че хубавите моменти за мотоциклетния спорт в България ще продължат. Иначе, ще бъде жалко тези прекрасни таланти да спрат кариерата си или да карат с флага на друга държава. Огромна благодарност и признателност към Богдан Николов. Той буквално рискува всичко, за да можем да завършим спортния календар и да не спрем състезанията по средата на годината”, заяви Румен Петков.