Мартин Чой може да стане първият българин, участвал в свръхпрестижната мотицеклетна надпревара „24-те часа на Льо Ман”. Звездата на GLOBUL Racing Team вече е на пистата във Франция, където е поканен от отбора на penz13.com. Състезанията по легендарното трасе са в събота и неделя.  

Чой, който миналата седмица завърши трети в европейския шампионат в клас SST 1000, е бил извикан на пожар, след като от penz13.com са останали без резервен състезател. В свободните тренировки Мартин ще се бори да спечели титулярно място, като измести някой от тримата именити пилоти - Дидие Ван Кеймюлен (Бел), Стив Мърсър (Анг) и Педро Валканарес (Исп).

„Много съм развълнуван от възможността да карам на тази писта, при това – в едно от най-великите състезания, заяви Чой в бокса на penz13.com. - Смятам, че поканата е голяма чест за българския мотоциклетизъм и лично за мен. Тя идва от отбора световен шампион през 2012 година в клас SST 1000 и претендент за титлата през този сезон. Благодаря на „Еко – България” за подкрепата, която направи възможно отиването ми в Льо Ман”.

Чой е впечатлил шефовете на германския тим с представянето си в 8-часовата надпревара за световния шампионат в Ошерслебен (Гер) преди 2 седмици, когато кара за „Сузуки Италия”.

penz13.com е един от двата „заводски” отбора на BMW, които ще се състезават в Льо Ман през уикенда. Пилотите им ще карат модела за 2015 година.