Началото на новия сезон за един от най-добрите ни състезатели в мотоциклетните спортове Мартин Чой, изглежда изпълнено със сериозни предизвикателства. През април предстои първото по-голямо изпитание – два поредни старта от BMU Европейски шампионат на пистата в гръцкия град Серес. Добрата новина за него е подписаният нов спонсорски договор с ЕКО България – 11-и поред в съвместното им партньорство.

Мартин Чой

източник: ЕКО

Мартин Чой има 26 титли от национални и международни състезания. Той е многократен шампион на България и Източна Европа и шампион на Европа за 2011 година. Успешно представя България и в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“, където през 2020 година се представя отлично с 12-о място в клас Суперщок. С успехът си Чой си извоюва директна покана да кара тази година с пълна програма в световния шампионат за издръжливост, като част от екипа на ENERGIE ENDURANCE 91.

Мартин Чой

източник: ЕКО

След стартовете в Серес през април, Мартин заминава веднага за 6-ото си поредно участие на „24 часа на Льо Ман“.

От 2012 година насам, ЕКО България и Мартин Чой си партнират и в проекта "ЕКО мото училище". По време на мото училището, състезателят провежда обучения по безопасност и толерантност на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна. През 2021г., за 11 поредна година партньорството му с ЕКО продължава.

Мартин Чой

източник: ЕКО

„Благодарен съм на ЕКО България, че продължават да ме подкрепят и през 2021 година. Отново ще сме заедно по пътя към шампионските титли. Малко спортисти могат да се похвалят с толкова дългогодишно партньорство и с толкова много съвместни успехи. Това ме мотивира да отговоря на доверието на ЕКО по достоен начин, като защитя титлите си през новия сезон“, каза Мартин Чой.