Мотоциклетният ас на Globul Racing Team Мартин Чой афишира амбиции за победа във втория кръг на европейския шампионат в Бърно (Чех). Квалификациите в неговия клас SST 1000 са утре (събота), а състезанието – в неделя.

„Целта ми е само една – първото място. В миналия кръг победата ми се изплъзна на косъм, същото стана и предишната година в Бърно”, заяви носителят на титлата за 2011 г. Чой преди тренировъчните сесии на чешката писта.

На 22 април Мартин завърши втори с BMW-то си на „Словакияринг”, като до последния миг водеше битка за победата с чеха Михал Фила, финиширал начело, и с французина Гуен Габиани. Миналата година пък Чой беше изпреварен в Бърно от австрийската звезда Андреас Меклау, също след изключително оспорвано състезание.

Съотборникът на Чой – Михаил Иванов, също с BMW, каза, че ще реши в последния момент дали да участва. Двамата претърпяха инциденти по време на квалификациите в Словакия, като Мартин успя да се възстанови за състезанието, за разлика от Мишо, чиято дясна ръка беше счупена.

Идния уикенд Чой трябва да участва в първата си надпревара в България за 2012 година – на 20 май, в I кръг от Националния шампионат. Състезанието ще е на пистата в Долна Митрополия край Плевен.