Световният шампион в MotoGP Марк Маркес с Хонда даде най-добро време в първия предсезонен тест на пистата ,,Сепанг“ в Малайзия. Испанецът завърши с резултат от 1:59.621 мин. 25-годишният действащ петкратен световен шампион се завърна на пистата, след като претърпя четиричасова операция на рамото през декември.

Маркес призна след края на теста, че е изпитвал болки при левите завои и ускоряването, което го е принудило да промени стила си на каране. Втори зад него остана пилотът на Сузуки Алекс Ринс, а трети се нареди Маверик Винялес с Ямаха. Топ 10 допълват испанецът Тито Рабат с Дукати, италианеците Данило Петручи (Дукати) и Валентино Роси (Ямаха), японецът Такаами Никагами с Хонда, италианецът Андреа Довициозо с Дукати, германецът Щефан Брадъл с Хонда и испанецът Пол Еспаргаро с КТМ.

Сънародникът на Маркес Хорхе Лоренцо е единственият по-важен отсъстващ, след като се подложи на хирургическа интервенция на китката, но заяви, че се надява да се завърне на пистата за тестовете в Катар между 23-25 февруари. Трикратният световен шампион ще кара редом до Маркес за Хонда, след като дойде в отбора от Дукати. Сезонът в MotoGP започва в Катар на 10 март./БГНЕС