Мартин Чой декларира удвоена амбиция преди 4-ия кръг от европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адрия” в клас „Супербайк”. Състезанията са този уикенд в Мост (Чехия) и асът на „ЕKO Racing Team” се надява именно там да е повратната точка в сезона, който до този момент му носи предимно разочарования. Последното беше в IV кръг на източноевропейския шампионат, миналата неделя в Долна Митрополия, когато той отново не можа да финишира заради технически проблем.

„След поредицата от драматични отпадания тръгвам за Чехия с наистина двойно по-голяма амбиция за успех. При мен просто е така – проблемите не само, че не ме отчайват, а още повече ме мотивират да гоня победата докрай. Ако трябва да съм реалист, в Мост бих се зарадвал на всяко място на подиума”, заяви Чой.

На трасето край Плевен всичко вървеше добре за Мартин, докато BMW-то му не получи повреда в кормилната уредба и това принуди пилота да напусне надпреварата. Преди това той беше дал най-добри времена в свободните тренировки и в квалификацията, два пъти подобри рекорда за обиколка на пистата и след първите 5 обиколки водеше със солидна преднина. 

„Точно когато имах аванс от над 5 секунди пред Ангел Караньотов и се наслаждавах на доброто състезание, се счупи една механична част от кормилото. Това направи невъзможно взимането на десните завои и трябваше да се прибера в бокса. Винаги е неприятно победата да ти се изплъзне, особено по такъв начин, но в моторните спортове това е нещо често срещано и съм принуден да го приема. Вярвам, че с усилията на целия тим и с безценната подкрепа на спонсорите скоро отново ще побеждавам. Поздравявам Ангел за първото място, както и Красен Кънчев и Александър Ленев, съответно за второто и третото. Шансовете ми за титлите на България и Източна Европа почти се изпариха, надявам се в европейския шампионат да постигна високи резултати”, каза Чой, който преди месец на същото трасе, и отново след най-добро време в тренировките и квалификацията, не стартира заради повреда в електрониката.

През последните 17 години Мартин има общо над 90 победи в различните класове на пистата в Долна Митрополия.