Председателят на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Жан Тод призова за повече спокойствие във Формула 1 преди разглеждането жалбата на Ред Бул срещу дисквалификацията на Даниел Рикардо.

След края на домашното Гран При австралиецът загуби второто си място, след като маршалите на „Албърт Парк“ установиха, че болидът на Ред Бул е надвишил максималното ограничение от 100 кг гориво на час. Инцидентът само доведе още критики към ФИА заради въвеждането на новите турбо двигатели във Формула 1. „Всички трябва да са по-спокойни, преди да реагират“, заяви Тод. „Аз самият не искам да виждам икономични обиколки във Формула 1. Разрешеният обем гориво, тези 100 килограма, бяха предложени от отборите. За мен не е проблем, щом те искат лимитът да бъде 100 килограма.“

„Пестенето на гориво няма нищо общо с малкото изпреварвания в Мелбърн. По-скоро става дума за аеродинамиката на болидите, а в това отношение трасето е трудно за подобни маневри. Убеден съм, че съвсем скоро ще започнем да виждаме повече изпреварвания. Затова нека изчакаме, преди да произнасяме присъди“, завърши Тод.