Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов разкритикува пилота на Ферари Кими Райконен заради постоянните оплаквания на финландеца от болида.

Настоящият сезон определено е най-слабият до момента за Ледения, който изкара две чудесни години в Лотус слез завръщането си в най-комерсиалния автомобилен шампионат.

„Първо на първо, кой е очаквал от него да се върне във Формула 1“, коментира Вилньов, който грабна титлата през 1997 година. „Дали някой е мислел, че той ще се върне отново във Ферари? Не мисля. Въпреки това сега той е на Маранело.“

Канадецът обаче бе категоричен, че като най-възрастния състезател за 2014 година 34-годишният Райконен няма право да обвинява болида за слабото си представяне. „Ако той не може да кара с пълна газ, не може да направи нищо. Вече видяхме серия от завъртания от него, все едно кара във Формула 3.“

„Ако повече не може да кара във Формула 1, трябва да си отиде у дома. Той е много опитен пилот, така че не бива да се оправдава като новобранец след всяко Гран При. Трябва в две или три състезания да промени начина си на пилотиране, а ако не може, това вече е проблем. Не можеш да продължаваш по такъв начин, щом веднъж си бил световен шампион. При това положение нямаш право на извинения“, допълни Вилньов.