Това е къщата, която Михаел Шумахер си построи. Огромното здание е струвало на седемкратния световен шампион 28 милиона лири, съобщава „Сън”.

Сградата се намира край брега на Женевското езеро в Швейцария. Сред местните жители тя е позната като „Замакът Шуми”.

Домът на 38-годишният бивш пилот, съпругата му Корина и двете им деца Джина Мария и Мик се намира в съседство на именията на много знаменитости – Фил Колинс, сър Роджър Мур, Деивид Бауи, Селин Дион и др.

„Замъкът” включва: стаи, декорирани с италиански мрамор, екзотична дървесина и керамична облицовка от Мексико. Във всекидневната има камина с дърва, в която може да се изпече цяло диво прасе. Прозорците на стаята пък разкриват спиращи дъха гледки към Женевското езеро и частния плаж.

Освен това има басейн, сауна, солариум, джакузи и 20-местен киносалон с бар. В специална стая са отделени трофеите на седемкратния световен шампион.

В къщата има къща за гости, подземен гараж, собствена бензиностанция, площадка за хеликоптер. Цялото имение се охранява от високотехнологични системи - топлинни сензори, скрити камери, чувствителни към налягане подложки, които задействат алармите както в къщата, така и местното полицейско управление. В случай, че въпреки модерната охранителна система животът на Шумахер и семейството бъде изложен на опасност, в имението има и „паник стая”.

„Беше страшно забавно да строим тази къща, но и много стресово. С Корина чакаме да се нанесем в новия ни дом”, сподели самият Шумахер.