Дарителската кампания сред феновете на отбора от Формула 1 Кейтъръм тече с повече от добри темпове. След като в петък почти фалиралият тим обяви, че се нуждае от 2,35 милиона паунда, за да подсигури участието си в последния старт за сезона в Абу Даби, привържениците се активизираха и само за 48 часа събраха 1 милион паунда.

През миналия месец аутсайдерът в най-престижният автомобилен шампионат изпадна в администрация заедно с отбора на Маруся, който само преди дни официално прекрати дейност.

Краят на кампанията за Кейтъръм е в петък, а ако търсената сума не бъде събрана, парите от даренията ще бъдат възстановени.

„Все още не бързаз с приготовленията, защото остава доста сериозна сума, която да бъде акумулирана“, заяви администраторът Финбар О'Конъл, който разкри, че бързите темпове, с които се събират парите, са привлекли потенциални инвеститори. „Нови евентуални купувачи показаха интерес и в момента обмислят дали да не придобият отбора. Този интерес се дължи изцяло на кампанията. Нейната цел не е отбор от Формула 1 да се издържа чрез феновете си, а поставянето на крайъгълен камък във финансово несигурното бъдеще на тима“, завърши О'Конъл.