Агент на британските секретни служби Ми-5 бил принуден да си подаде оставката, след като станало ясно, че е косвено свързан със сексскандала с Макс Моузли.

Основната причина за тази мярка е, че съпругата на въпросния агент е била една от тези пет проститутки, които бяха заснети в оргия, основна роля в която игра президентът на ФИА.

Моузли смята, че този скандал е имал за цел да го дискредитира, за да бъде отстранен от поста шеф на Автомобилната асоциация.

От своя страна, от Ми-5 побързаха да се разграничат от случилото се. От секретните служби вече обявиха, че нямат нищо общо със сексскандала и затова се е стигнало до отстраняването на въпросния агент.

„Всякакви предположения, че службата е участвала в организацията на този скандал, са пълни глупости”, заяви пред Sunday Times представител на Ми-5.

В началото на месец април таблиодът News of the World публикува видеоклип на оргия с дейното участие в нея на Макс Моузли и пет проститутки, което придоби широк международен отзвук, а поста на потърпевшия бе сериозно разклатен.