Пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса очакват обнадеждени утрешния старт за Голямата награда на Китай след днешните квалификации.

Болидите на „скудерията“ се представиха чудесно днес, като Алонсо ще започне от 3-а позиция, докато Маса зае 5-ото място в стартовата решетка.

„Да класираме и двата болида в топ 5 е резултат, който ми дава огромни надежди за състезанието“, заяви испанецът. „Колата бе на ниво през целия уикенд и това значи, че сме направили стъпка напред, която дължим изцяло на момчетата от отбора. Някои от нововъведенията сработиха, както очаквахме, но по останалите ще имаме още работа.“

Маса пък съжали, е не успял да се вмести в челната тройка, която освен Алонсо включва Кими Райконен и Люис Хамилтън като лидер. „Очаквах да намеря място там. Днес другите отбори пробваха много различни стратегии още от началото. Ние предпочетохме да заложим на меките гумите, за да запазим комплектите медиум за утре. Може би основните ни конкуренти се справиха по-добре от нас, но състезанието е дълго и всичко може да се случи. Изборът на момент за минаване през бокса и управлението на гумите ще са от ключово значение“, каза бразилецът.