Италианецът Витантонио Лиуци ще заеме мястото на Джанфранко Фисикела във Форс Индия, след като сънародникът му отиде да се състезава за Ферари, съобщиха от тима.

Лиуци премина тестовете на Форс Индия за резервен пилот през сезон 2008 и вече се е състезавал в 39 състезания, като последното бе в Бразилия през 2007 година зад волана на Торо Росо.

28-годишният пилот, който дебютира в "кралските гонки" през 2005 година е финиширал на шесто място на Гран При в Китай през 2007 година, което е и най-доброто му постижение до момента.

"Нямам търпение да се върна отново в болида и да се състезавам на "домашната" ми писта Монца", заяви Лиуци. Убеден съм, че мога да напредна. Много съм мотивиран, в добра форма съм и съм гладен за точки в класирането. Съжалявам, че тази възможност дойде заради контузията на Фелипе, но това е моята възможност да покажа на хората какво наистина мога и към какво се стремя", допълни италианецът. Шефът на Форс Индия Вижай Малия добави: "Щастлив съм да дам на Тонио шанс да се върне обратно в състезанията, в които до колкото знам той не е участвал през последните две години. В момента отборът ни е в много съревнователна позиция и се нуждаем от пилот, който да продължи успеха ни. Това и ще е шансът за Тонио да покаже и на отбора, и на останалите скоростта и професионализма си".