Годишнината от трагичната смърт на трикратния шампион във Формула 1 Айртон Сена и австриецът Роланд Раценбергер привлече на пистата Имола в Италия хиляди желаещи да почетат двамата пилоти. Сена загина на 1 май 1994 г. по време на състезанието за Голямата награда на Сан Марино след удар в предпазната стена на завоя Тамбурело.

Раценбергер пък катастрофира и загуби живота си във втората квалификация за Гран при на Сан Марино на 30 април 1994 г. Шокът от случилото се се превръна в истински ужас след трагедията със Сена ден по-късно.

Роднини и привърженици на Айртон Сена и Роланд Раценбергер се събраха на Имола, за да споделят тъгата си от трагедията. „Това е един много емоционален ден, защото времето на успя да намали любовта на хората към Айртон. Той живее в нашите сърца”, коментираха присъстващите. Племенницата на Сена- Паула сподели развълнувана, че е трогната от следата, оставена от него.

Феновете започнаха да пристигат от рано сутринта за събитието посветено на Сена, оставяйки цветя и бележки до статуята на пилота. Айртон Сена има три победи на Имола- през 1988, 1989 и 1991-а година.