31 души са пострадали, 7 от които са приети в болница, след пожар в бокса на британския отбор Уилямс след края на вчерашния старт от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1 за Голямата награда на Испания.

Регионалното правителство на Каталуния съобщи в комюнике, че един пострадал е настанен в болница в Барселона със сериозни изгаряния, а други шестима са приети в други лечебни заведения в региона заради респираторни проблеми в резултат на задушаване с дим.

От Уилямс съобщиха, че причината за пожара е проблем с изтичане на гориво, като трима от четиримата пострадали от екипа остават в болницата.

ВИДЕО: 31 пострадали при пожара в бокса на Уилямс, болидът на Сена изгоря напълно, 7 са в болница

От отбора на Кетъръм, който е ползвал същия бокс, четирима души са откарани в медицинския център на пистата в Каталуния за преглед заради респираторни проблеми, а един от тях е и с леко изгаряне на ръката.

Пастор Малдонадо донесе първа победа за Уилямс от октомври 2004 година в състезанието за Гран При на Испания и стана първият венецуелец с успех във Формула 1.

Болидът на втория пилот на отбора Бруно Сена е изгорял напълно в бокса, докато колата на Малдонадо не е засегната, тъй като е била на специално отреденото място за финиширалите на подиума извън бокса на Уилямс.