Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун заплаши МакЛарън със сериозни санкции, ако се докаже, че са нарушили правилата по време на Гран При в Монако. „Парична санкция едва ли ще бъде наложена”, каза босът. „Сребърните стрели” могат да бъдат извадени от шампионата.

МакЛарън спечели двойна победа по улиците на Монте Карло, но новакът Люис Хамилтън е получил нареждане да намали скоростта след първите влизания в бокса, за да се избегнат всякакви рискове и отборът да запише двоен успех с първото място на Фернандо Алонсо.

„Ако заповедите от бокса влияят върху подреждането на пилотите, ако на някого е казано да изпревари, да се остави да бъде изпреварен или да задържи позицията си, то това е против правилата на нашия спорт”, категоричен бе Екълстоун. Шефът на Формулата дори заяви, че „сребърните стрели” най-вероятно ще бъдат извадени от състезанието.

„Глоба за толкова богат отбор няма да има същия ефект като лишаването от точки”, допълни Екълстоун. „Пилотите нямат никаква вина. Наказанието трябва да е за тези, които дават заповедите”, каза босът.