Шефът на Рено Флавио Бриаторе заяви, че през новия сезон тима ще смени двамата си пилоти, а 60 процента е сигурно, че двукратния световен шампион Фернандо Алонсо отново ще кара за отбора.

"Рено ще има различни пилоти през следващия сезон. Има 60 процента шанс Алонсо да се върне при нас", каза Бриаторе за агенция АНСА.

Бъдещето на настоящите пилоти на Рено Джанкарло Фисикела и Хейки Ковалайнен бе доста съмнително, след като по-рано миналия месец стана ясно, че Алонсо си тръгва от Макларън. Алонсо спечели световната титла с Рено през 2005 и 2006 година. Медиите свързваха испанецът с Тойота и Ред Бул. "Той има предимство, защото го познаваме. Алонсо трябва да вземе решение днес или утре", допълни Бриаторе.

Бриаторе описа решението на ФИА да призове представители на Рено на изслушване на 6-ти декември за евентуално използване на конфеденциална техническа информация, донесена от бившия инженер на Макларън Фил Макерет, при създаването на болида R27, като "вендета от страна на Макларън".

Рено отрече обвиненията и заяви, че не е извлякъл никакви предимства от материала или информацията, с което е разполагал.

"Когато разбрахме всичко ние информирахме Макларън и ФИА", каза още Бриаторе.

Той предположи, че седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който се отказа от спорта в края на сезон 2006, може да се завърне на пистата след успешните тестове за Ферари миналата седмица.

"Едно е да правиш тестове, а друго да караш два часа в старт за Гран При. Ако Ферари има болид, който може да печели, Шумахер може да се върне в спорта. Това е мое мнение", каза шефът на Рено.