Пилотът на Ред Бул Марк Уебър може да загуби мястото си в отбора в края на 2013 година. Договорът на 36-годишният австралиец бе удължен само с 12 месеца, а за рокада индикира съветникът на „биковете“ д-р Хелмут Марко.

Австриецът разкри, че в тима не били особено доволни от представянето на Уебър във финалното състезание за миналата година, когато съотборникът му Себастиан Фетел водеше жестока битка с Фернандо Алонсо (Ферари) за титлата. Още тогава мениджърът на ветерана Флавио Бриаторе запали искрата с думите, че единственият, който помогнал на Ферари в Гран При на Бразилия, бил клиентът му.

„Марк не действаше отборно на „Интерлагос“, заяви Марко, който вече търси варианти за заместник, като първият му избор е Нико Хулкенберг. 25-годишният германец има договор до края на 2013 година с Форс Индия, като Ферари също се интересува от него.

„Преди няколко години той (Хулкенберг – б.р.) бе в листата с кандидати за младежкия ни отбор, но още тогава той имаше основен спонсор, с който не искаше да се раздели“, допълни Марко.