В тима на Макларън не са пристенени, че Фернандо Алонсо може да поиска да напусне отбора в посока Мерцедес, за да замени изненадващо прекратилия състезателната си кариера в началото на месеца световен шампион във Формула 1 Нико Розберг.

"Имаме договор с Фернандо и той е много щастлив тук. Естествено той иска да печели съсстезания, както и ние като отбор, но аз не съм притеснен, че той може да поиска да напусне", заяви новият изпълнителен директор на Макларън Зак Браун.

Макларън не е печелил състезание от 2012 година и продължава да изпитва трудности, след като през миналата година започна партньорство с Хонда. Алонсо, двукратен световен шампион с Рено, кара вече два сезона в екипа, но често не крие разочарованието си от липсата на прогрес на болида.

През следващия сезон съотборник на испанеца ще бъде белгийският дебютант Стофел Вандоорне. В Мерцедес продължават да търсят заместник на Розберг, който в петък обяви оттеглянето си само дни, след като спечели титлата за първи път в кариерата си. В германския отбор се надяват да подпишат с нов пилот до края на годината, като едно от спряганите имена е четирикрлатният световен първенец Себастиан Фетел (Германия) от Ферари. /БТА