„Люис Хамилтън ще спечели шампионата ако в оставащите четири състезания продължава да вали”, заяви британският шеф на Макларън Мартин Уитмарш.

В момента, дни преди състезанието в Сингапур Хамилтън е само на една точка преднина от пилота на Ферари Фелипе Маса. Фуджи Япония, където ще продължат сериите е известен с пороите си, а лошото време може да се окаже и фактор на Гран При в Шанхай. Сезонът ще завърши с Гран При на Бразилия в Интерлагос.

„Много сме доволни от представянето на колата по мокри трасета тази година”, каза Мартин Уитмарш, изпълнителният директор на британската част на Макларън.

„Миналата година не успяхме да се представим много добре и механиците ни много наблегнаха на разработката на колата. Тази година показхме и на себе си, и на Ферари забележително представяне, особено по мокрите писти. Сега гледаме напред, засега Сингапур е малко непозната територия, но според мен сме с достатъчно опит по мокрите трасета на Япония, Китай и Бразилия. Така, че се чувстваме напълно подготвени. И доколкото познавам способностите на Люис под дъжда, мисля, че няма причина да не бъдем напълно уверени в успеха си”, добави още Уитмарш.