Босът на Макларън-Мерецедес Мартин Уитмарш предупреди Дженсън Бътън да не използва прекалено дефанзивна тактика в утрешния старт за Гран При на Бразилия, в който ще се опита да спечели световната титла във Формула 1.

През 2007 година и миналия сезон, "сребърните стрели" приложиха различна тактика и това за малко щеше да струва световната титла на Люис Хамилтън и в двата случая. Преди две години, Макларън бяха доста агресивни и Хамилтън изпусна титлата за една точка, докато миналата година Макларън - Мерцедес пък бяха прекалено дефанзивни. Тогава 24-годишния англичанин грабна титлата с драматично изпреварване на Тимо Глок в последния завой на финалната обиколка. Бътън води с 14 точки на своя съотборник Рубенс Барикело и е с 16 пред Себастиан Фетел, така че може да си позволи да кара по-внимателно.

Уитмарш обаче заяви, че той трябва да действа по-различен начин: "През 2007, нашият тим направи няколко грешки и ние прегоряхме, когато нямаше нужда от това. Люис бе новак по това време, така че ние трябваше да го водим по-добре. След това, което се случи, напрежението миналата година върху Люис бе огромно, може би малко по-голямо, от това, което се стоварва сега върху Дженсън. Миналата година тук ние използвахме релативно дефанзивна тактика и състезанието се превърна в много, много тежка надпревара. Дженсън не трябва да излиза и да гони веднага победата, но ако пък е прекалено дефанзивен, тогава ще си провали навиците и стила. Мисля, че най-правилно нещо за Дженсън е да не действа прекалено отбранително. Ако той си свърши работата както трябва, с колата, която има, и точките, с които води, той ще спечели титлата и дори да спечели тук. Всичко обаче може да се случи във Ф1, така че ще видим. Със сигурност има много напрежение върху него, но той не трябва да бъде толкова предпазлив".