Победителят в Гран При на Германия Марк Уебър заяви, че не е имал идея, че Рубенс Баричело е бил до него, когато са направили контакт в началото на състезанието. Австралиецът получи наказание заради Баричело, но независимо от това Уебър успя да запише победа след брилянтно каране. "Напълно изключих, че Рубенс е до мен в началото", заяви Уебър. "Мислех, че е минал отляво и минах малко на дясно, заради това го и ударих, което обикновено не ми е в стила. Получих наказание. Все пак за мен беше страхотен ден", допълни той.

След 130 състезания, това е първи успех на Уебър, а освен това, той става първият австралиец, спечелил състезание във Формула 1 от 1981 година насам, когато това стори Алан Джоунс.

„Това бе един невероятен ден за мен,” каза Уебър. „Исках наистина много да спечеля след „Силвърстоун”. Мислех, че ще имам своя шанс тук. След като спечелих и пол-позишън, знаех, че имам страхотен шанс, прецених, че единственото, което може да ми попречи, е дъждът, но и този проблем отпадна.”

Марк Уебър вече смята, че въпреки голямата преднина на лидера Дженсън Бътън, титлата все още не е решена. „Няма да се отказваме, ще бъдем постоянни. Най-трудното за една компания е печеленето на трофеи, когато това стане, се осмисля работата ти. Ние обичаме да се борим с отбори като Ферари и МакЛарън, трябва да се състезаваш с големите, за да получиш голямо признание,” завърши Уебър.