Тойота представи своя нов болид, с който ще участва в шампионата на Формула 1 през 2008 година. В четвъртък тримата пилоти на отбора Ярно Трули, Тимо Глок и Камуи Кобаяши участваха в представянето на новия състезателен автомобил, което се състоя в седалището на японският гигант в германския град Кьолн.

Новият болид TF-108 трябва да бъде по-ефективен от миналогодишния, сигурен е шефът на тима Тадаши Ямашира.

"Резултатите ни миналата година не бяха задоволителни. Длъжни сме да работим по-усилено, по-бързо и по-умно. Във Формула 1 сме, за да печелим. Това е целта ни през този сезон. Пилотите ни трябва да се стремят да носят точки и дори да се качат на подуима. Длъжни сме да осигурим добри условия за работа", заяви Ямашира.

Болидът TF-108 ще има по-дълго разстояние между предната и задната ос, както и нова скоростна кутия. Външният му вид също ще бъде различен в сравнение с миналогодишния.

През 2007 година отборът на Тойота спечели само 13 точки, двойно по-малко от Уилямс. Двата отбора използват еднакви двигатели, доставени от японския автомобилен гигант.

"Сигурен съм, че можем да направим велики неща. През 2005 година постигнахме добри резултати и съм сигурен, че имаме потенциала да ги повторим", заяви Ярно Трули, който завърши на 13 място в класирането при пилотите миналия сезон.